Katru aprīli es dodu zemenēm tikai 1 mēslojumu: rezultātā iegūstu daudz lielu un sulīgu ogu

Pavasaris ir periods, kad katrs dārza saimnieks cenšas nodrošināt savus stādījumus ar maksimālu barības vielu daudzumu, lai iegūtu bagātīgu ražu.

Zemenes ir viena no vismīļākajām ogu kultūrām vasaras periodā, un dārzkopji un vasarnīcu īpašnieki pievērš īpašu uzmanību šo ogu audzēšanai.

Bez pareiza mēslojuma zemeņu stādi nespēs dot bagātīgu ražu. Daži sāk barot savus stādījumus tūlīt pēc sniega kušanas, tomēr šī pieeja ne vienmēr ir optimāla zemenēm.

Labākais laiks zemeņu mēslošanai ir tad, kad augsne uzsilst. Šajā brīdī auga saknes var uzņemt visus nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas, nosūtot tos krūmu augšanai un attīstībai.

Mēslošanas līdzekļu klāsts ir milzīgs un ietver gan dabiskos, gan ķīmiskos sastāvus. Tomēr maz cilvēku zina, kādus mēslošanas līdzekļus izmantot, lai uzlabotu zemeņu ogu kvalitāti.

Pieredzējuši vasarnīcu un dārzu īpašnieki iesaka izmantot slāpekļa savienojumus vai kompleksus ar slāpekļa saturu, lai pabarotu zemeņu sakņu sistēmu veģetācijas periodā.

Šāds mēslojums nodrošina krūmus ar visu nepieciešamo pilnīgai augšanai un attīstībai.

Šim nolūkam populāra izvēle ir nitrofoskas šķīdums, ko lieto sekojoši: 1 ēdamkarote šķīduma uz 10 litriem ūdens.

Turklāt, lai uzlabotu ogu veselību un garšu, populāri ir fosfora savienojumi un līdzekļi ar raugu.

Neskatoties uz plašo pieejamo mēslošanas līdzekļu klāstu, dārzniekiem ir jāapzinās to izmantošanas ierobežojumi. Rudenī nevajadzētu mēslot zemeņu stādus, jo tie gatavojas ziemošanai.

Lasīt vēl –Atcerējos veidu no 90-tajiem: Kā notīrīt vecos katlus, lai tie spīdētu kā jauni

Šajā periodā mēslojums var aktivizēt auga zaļo masu, kas var nodarīt zemeņu stādiem kaitējumi, jo tas traucēs stādu pareizu sagatavošanu ziemai.

Tā vietā mēslojumu ieteicams izmantot pavasarī, kad augsne ir sasilusi un augs spēj uzņemt maksimālo mēslojuma daudzumu, lai sekmētu attīstību.

Pareiza pieeja zemeņu mēslošanai ļaus jums vasarā iegūt dāsnu ražu un baudīt garšīgas un veselīgas ogas.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment